tisdag 13 maj 2014

En fin Gruvrunda i Stollberg den 13 maj

 

En fin Gruvrunda i Stollberg den 13 maj


Efter egna arrangemanget var det dags för nya utmaningar. Samma röda bil och samma förare. Samma centrifugalkraft men nu vid Kupolen. Sedan mot forna hemtrakter via Gräsberg, Skisshyttan och Gubbo. Stollberg, gruvan vars lave man kunde se från utsiktstornet på Högberget i Ludvika i ungdommen. Nu kunde vi se stan men utan utsiktstornet, som är rivet sedan långt tillbaka. Det ändras en del på 65 år.

Allt i ett. Parkering, anmälan, start och mål och en skön liten grässlänt för fikat och eftersnacket. Intill fanns ett hus med trivsam informationsmiljö och bakom ett torrdass.

Start utför, lättlöpt och intressant med öppna kontroller med avslutning upp till toppen och sista kontrollen, utsiktstornet.

En väl vald plats för orientering och turism. Tråkigt nog var det nog ganska få som tog del av den turistiska delen. Vi lämnade platsen bland de allra sista, inklusive arrangörerna, strax före kl 12.

En skön förmiddag trots något kylig vind.

Fyra gubbar och en dam från Korsnäs deltog, en återvände till barnbarnen i Ludvika och vi andra med Tryggve vid ratten vände åter till Falun. Snabbt och säkert. Under färden berättade Tryggve om övning med rallyproffs,som han deltagit i yngre dagar. Det gick ut på att slita ut ett ställ med däck på en förmiddag. Och det klarade vi, sa han. Han är välövad, det känns tryggt.

 

Korsnäs IF OK

5 startande

Plac

Namn

Klass

Tid

Diff

Km-tid

1

Jan Lindberg

Herrar 1

30:46

 

7:33

7

Kjell Persson

Herrar 3

32:00

+3:46

14:09

8

Tryggve Ottosson

Herrar 2

44:24

+7:03

12:15

27

Sten Bergman

Herrar 3

42:47

+14:33

18:55

 

Inger Daniels-Östh

Damer 3

ej godkänd

 

 

UPPDATERAD: 25 FEB 2015 16:48Skribent: Sten Bergman

Veteranträning den 6 april i Fernviken

  Saknas på bilden gör Lars J och fotografen. Nederst: Så här sprang Anders På dagens veteranträning deltog 10 st veteraner som tog sig an s...