tisdag 18 juni 2013

Lättsprunget i Mora

 

Lättsprunget i Mora


IFK Moras:s veteranorientering kring FU:havet blev en angenäm överaskning när det gällde terrängen. Visserligen så stod det i inbjudan svag kupering med god framkomlighet men också myrmarker och grönområden. 

Väl ute i skogen så var det verkligen svag kupering, ingen markvegetation som bromsade farten, torrt och fint samt god sikt i tallskogen. Visserligen fanns det grönområden som bestod av förhållande gles tallungskog men som bidrog till att styra löpningen. 

Allt detta tillsammans med en bra karta gjorde att kontrollerna blev lätta att ta, så idag gällde det att ha ork för att kunna hålla en hög fart.

Vi 106 st varav 5 från klubben hade också tur med vädret. Åska och regn när vi åkte hemifrån byttes mot solsken och uppehåll under hela tävlingen. FU-havet med sin fiskecamp blev en ny bekantskap för de flesta av oss. Tänk att det finns sådana pärlor mitt i skogen men ändå nära samhället.

Resultatet finner du här. 

 

Min löpning hittar du på denna länk. 

UPPDATERAD: 16 DEC 2013 12:18Skribent: Hans Kruskop

Veteranträning den 6 april i Fernviken

  Saknas på bilden gör Lars J och fotografen. Nederst: Så här sprang Anders På dagens veteranträning deltog 10 st veteraner som tog sig an s...