tisdag 11 december 2012

Tisdag 11 dec. Rapport från skidåkning i Karlsbyheden

 

Tisdag 11 dec. Rapport från skidåkning i Karlsbyheden


Vi blev 5 st som drog till Karlsbyheden för att i sex graders kyla ge oss i kast med Årberget. Väl framme möttes vi av nyspårade skidspår så det var bara att sätta igång och jaga varandra. Ganska snart mattades farten, det kändes att det var tidigt på säsongen och att uppförsbackarna var stora. Fästet var inte heller bra, eller var det så att skidtekniken saknades så här i början. En timmes skidåkning och sedan bastu och fika. Därefter så var man åter på tå. Nästa tisdag så försöker vi dock med långfärdsskridskor.

 

 

 

 

Häng med på en fin skidtur på Årberget. Bilderna på denna sida är tagna den 2 december 2012. Som ni ser så är det jättefina förhållande. På några enstaka ställe är det dock risk för genomslag. Förhoppningsvis så blir det lika fint på tisdag.

Årbergsspåret är totalt på 14,2 km och elljusbelyst efter hela slingan.

Det finns hur många möjligheter att skapa egna rutter. Kolla nedanstående bilder.

 

 

Vi åker från Pumpen kl 09.30 eller samlas direkt vid Karlsbyhedens Folkets hus kl 09.45. Åker sedan i valfri takt till kl 11.00. Det är bäst att ta det lite lugnt i början på säsongen. 

Därefter dusch och fika i Pumpen.

Om det blir kallare än 12 grader så skjuter vi träningen till nästkommande tisdag.

Håll koll på senaste info på vårt klotterplank. 

UPPDATERAD: 02 JAN 2013 12:59Skribent: Hans Kruskopf

Veteranträning den 6 april i Fernviken

  Saknas på bilden gör Lars J och fotografen. Nederst: Så här sprang Anders På dagens veteranträning deltog 10 st veteraner som tog sig an s...