tisdag 31 juli 2012

Tuff höstpremier i Avesta

 

Tuff höstpremier i Avesta


Efter sommaruppehållet och semesterorienteringarna så var det åter dags för tisdagsorientering. Avesta var förs ut med 135 startande varav 5 st från klubben.
Nedan följer Bennys reportage från tävlingen. 
Tuff höstpremiär i Avesta. Utmanande orientering och tung terräng. Mycket sten och en del risiga och gröna passager. Men det var kul....! Skönt att vara tillbaka i "normal" omgivning. Kom igenom utan skador och utan en droppe regn - men rejält trött!
Lite okoncentrerad vid 4:an.
Blev lurad av en löpare (Jan L?) "på tvären" före 6:an. Han var kanske på väg till 2:an, kan jag förstå nu efteråt... Dumt av mig.
Före 7:an vred sig kompassen oförklarligt 90 grader. Eller om det var huvudet...? Hopplöst genom det gröna. Ungefär där tog orken slut.
C:a 120 deltagare.
Inga resultat sattes upp, fast det var förberett med tavlor.
"Fri" starttid tillämpades, med en minuts mellanrum o startstämpling. Tyvärr hade man bara en oordnad kö, så det blev lite rörigt och ineffektivt. Med fyra (t ex) väl skyltade köer kan detta vara ett intressant alternativ för framtiden! 

 
UPPDATERAD: 27 OKT 2012 12:07Skribent: Hans Kruskop

Veteranträning den 6 april i Fernviken

  Saknas på bilden gör Lars J och fotografen. Nederst: Så här sprang Anders På dagens veteranträning deltog 10 st veteraner som tog sig an s...